« Tilbake til blogg

Har Sundby-saken ødelagt for langrennssporten?

En fortvilende Sundby og en idrett i krise. Denne uka ble regningen klar for hvor mye astma-skandalen har kostet. Så er spørsmålet om hva som har vært den største kostnaden. Kanskje skisportens rykte? Kanskje det gode renomèet den norske langrennsleiren har hatt på seg?

Nå er altså storebror tatt med buksene nede...og kritikken har ikke latt vente på seg. Det som synes å ha vært klare regler for resten av langrennsmiljøet, har våre leger greid å misforstå. Hvis det er mulig da. Og Sundby har bare peisa på uten å stille spørsmål om inntaket av salbutamol.

På hjemmebane har skiforbundet tatt på seg ansvaret for fadesen og oppstyret har i alt kostet 3,3 millioner kroner. Enn så lenge. Advokater, eksperter, høringer og kommunikasjon, alt koster, og ikke minst skal Sundby få kompensasjon for penger han måtte betale tilbake etter å blitt dømt i CAS.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: KRISE FOR LANGRENNSSPORTEN?

Så spørs det da om skisporten blir den samme igjen. Det blir i hvert en spesiell sesong, med en noe ampetert atmosfære. Hver gang nordmenn kommer til å fylle seierspallen, er det neppe utenkelig at noen vil trekke på skuldrene, la kommentarene hagle og stille store spørsmålstegn.

I etterkant av skandalen har Meningstorget spurt sine respondenter i spørreundersøkelser på nett om hvordan de tror Sundby-saken har påvirket den norske folkesporten. Og her er resultatet:

 

Har astma-skandalen ødelagt for langrennssporten?

  • Ja                   36%
  • Nei                 38%
  • Vet ikke          26%

 

1 AV 3 SKEPTISKE I VÅRE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

sunby, langrenn, spørreundersøkelser, tjene pengerIkke uventet har årets saga rundt langrennssporten fått mange nordmenn til å tvile på dens fremtid. 36% av respondentene mener astma-skandalen har ødelagt for langrennsporten, mens 26% ikke har en formening om saken eller føler seg usikre på sakens fremtidige konsekvenser.

Det betyr samtidig at 38% fremdeles har tro på langrenn og tror at sporten ikke vil lide på grunnlag av det som har kommet fram i praksisen med astma-medisin. Det er ikke første gang det har vært rusk i maskineriet, og det går seg nok til denne gangen også. Men, så er det jo slik da, at denne gangen så var det Norge som var synderen...

Det kan komme til å sette sitt preg eller kanskje ikke. Det gjenstår å se. Nå er det rett og slett bare å få betalt regningene og sette fokuset på en ny sesong med mange interessante godbiter. Marit Bjørgen er tilbake i sirkuset og snart er det full fres på Beitostølen..

 

GI DIN MENING OG TJEN PENGER I SPØRREUNDERSØKELSER

Dine synspunkter har en verdi som næringslivets aktører vet å betale for. Dine tilbakemeldinger på produkter og tjenester som du bruker i deg daglige, hjelper bedrifter og selskaper til å videreutvikle ekisterende varer og samtidig legge planer for nye produkter.

Hos Meningstorget får du tilsendt spørreundersøkelser via e-post. Ved å svare på disse belønner vi deg for innsatsen. Du tjener poeng som du kan veksle inn i penger og i gavekort, og du får lodder til vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne 35.000 kroner.

Det er helt gratis å være med og du velger seg hvor ofte, hvor og når du ønsker å svare på våre spørreundersøkelser på nett. Du kan melde deg opp her på siden og deretter går du til din e-post for å bekrefte innmeldelsen. Etter noen korte profilundersøkelser, er du klar for din første spørreundersøkelse.

 

Lykke til!« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.