« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Hva slags vinterdekk bruker du?

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Og kanskje gjelder dette like mye for hvordan vi dresser opp bilen for vinteren. For når kulde og minusgrader setter inn, er det bare vinterdekk som teller når vi tar fart på veien.

Såpeglatte veier og vanskelige kjøreforhold var beskjeden fra politiet på twitter i helga, og media signerte det hele med å melde om over 30 utforkjøringer bare på noen få timer. Vel og merke, det er nok bare starten på en sesong med snø, slaps, regn og ulikt vinterføre om hverandre.

Det ikke er påbudt å bruke vinterdekk i Norge, selv om det kanskje burde være det? I et land der Frozen ikke bare har hentet sin inspirasjon, men der vinteren kan fortone seg som i filmen, burde man likevel sterkt vurdere å skifte dekk når også været skifter utpå senhøsten.

 

"Forskriften sier at du skal sikre tilstrekkelig veigrep etter føret."

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: DEKK OG VINTERFØRE

vinterdekk, spørreundersøkelserDet finnes ulike dekk på markedet som hjelper oss i møte med vinteren. Noen foretrekker piggdekk, mens andre går for piggfrie vinterdekk. Helårsdekk er også et alternativ, selv om det ikke anbefales av eksperter på feltet. NAF skriver blant annet at dekkene på sommerstid ikke har den samme stabiliteten, sidegrepet og bremsevnen som på vinterstid.

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett der vi spurte våre respondenter om hva slags dekk de bruker på bilen om vinteren. 932 personer svarte på undersøkelsen og her er resultatet:

 

Hva slags vinterdekk har du på bilen?

 

  • Piggdekk     44%
  • Piggfrie vinterdekk     51%
  • Helårsdekk     5%

 

REGLER FOR BRUK AV VINTERDEKK

piggdekk, vinterdekk, spørreundersøkelserAv våre spørreundersøkelser på nett ser vi at det er nokså dødt løp mellom dem som bruker piggdekk og dem som bruker piggfrie vinterdekk. Valget av dekk vil til en viss grad reflektere hvor man bor i Norge og værmønsteret der man bor.

 

Det finnes enkelte krav for bruk av dekk på biler i Norge. Her er noen av disse:

  • Det skal være minimum mønsterdybde over ¾ av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets.
  • Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er 3 millimeter. Det anbefales 4 millimeter.
  • Mellom 1. november og første mandag etter andre påskedag er det tillatt å bruke piggdekk i Sør-Norge. I Nordland, Troms og Finnmark kan du kjøre med piggdekk mellom 16. oktober og 1. mai.

 

NAF har også testet vinterdekkene for 2016 og for piggdekk er det Continental IceContact 2 sammen med Nokian Hakkapeliitta 8 som får beste poengsum. Av piggfrie dekk er det Continental ContiVikingContact 6 som stikker av med testseieren. Du kan lese mer om testen på NAFs internettsider.

 

GRATIS BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT

Dersom du liker å si din mening om hva som skjer i samfunnet eller om det som opptar deg i hverdagen, da bør du bli en del av Meningstorget. Vi sender deg spørreundersøkelser på nett via e-post og gir deg muligheten til å ytre dine synspunkter og sørger for at din stemme blir hørt.

Det er helt gratis å være med hos Meningstorget. Samtidig blir du betalt for innsatsen du legger ned ved å delta i våre undersøkelser. Dine tilbakemeldinger på produkter og tjenester du bruker i det daglige er av stor verdi for næringslivets aktørerer. Og dette kommer deg til gode.

Du belønnes derfor med muligheten til å tjene penger via PayPal eller med gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Meningstorget samarbeider med noen av de mest kjente og populære nettbutikkene i Norge. Dessuten gir vi deg lodd til vår kvartalsvise premitrekning der du kan vinne hele 35.000 kroner.

 

Les mer om Meningstorget her på våre nettsider. Du kan også melde deg opp her på siden.

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.