« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Niqab i norske skoler?

Hva synes du? Bør burka og niqab forbys i norske skoler? Debatten har rast på sensommeren og det politiske spillet fortsetter. Innvandringsminister Sylvi Listhaug sier foreløpig nei til et nasjonalt forbud mot det ansiktsdekkende plagget niqab i skolene. Hennes eget parti derimot mener noe annet...

For Frp sitter i regjering og må vise hensyn til det politiske samarbeidet mellom de partiene som har forpliktet seg til hverandre. Samtidig er det stadig flere politikere fra ulike partier på Stortinget som mener det er på høy tid med et bredt forbud mot niqab.

Frp mener niqab hemmer integrering i det norske samfunnet og at plagget i seg selv er et symbol som undertrykker kvinnen. Dessuten sett i lys av skolen, så hemmer også niqab viktige linjer for god kommunikasjon fordi både mimikk og kroppspråk hjelper en til å forstå hverandre.

Flere land har vedtatt et slik forbud, deriblant Frankrike, som også fikk godkjent lovforbudet fra den europeiske menneskerettsdomstolen. Frp har fridd til Ap for å overkjøre regjeringen, men AP mener Frp først må overbevise sin egen statsråd. Debatten fortsetter...

Hva mener du?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: NIQAB

Jeg må innrømme det, jenter som kommer med heldekkende svart burka på skolen og attpåtil dekker ansiktet sitt med niqab, gjør at man blir litt rystet. Det har jo ikke akkurat vært et vanlig syn i norske skoler så langt. Det får oss til å stoppe opp, til å tenke etter...og mange av oss trekker kanskje litt på skuldrene og tenker...her er det noe feil ...i hvert fall med tanke på norske verdier, kultur og tradisjoner...

Men ikke alle er like overbevist om at niqab bør forybs. Dennis B.Terkelsen er leder for AUF i Vest-Agder og mener et forbud vil være i strid mot grunnloven der fri religionsutøvelse legges til grunn. Staten skal ikke blande seg inn i folks trosretning og vil være udemokratisk. «Åpenhet» og «kommunikasjon» høres forlokkende ut, men vil et forbud være det rette?

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett for å kartlegge hva våre respondenter synes om forbud mot niqab i skolen. Hele 1141 personer gav sin mening og her er resultatet fra vår spørreundersøkelse på nett:

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: FORBUD MOT NIQAB I SKOLEN?

niqab, spørreundersøkelser på nett 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VG MED SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT OM NIQAB

Hos meningstorget viser våre spørreundersøkelser på nett at litt over halvparten (52%) mener et forbud må innføres i norske skoler. Likevel sier 37% av våre respondenter at dette ikke er greit. 11% har foreløpig ingen klar formening om saken.

Noen talspersoner har gått innfor at hvert fylke eller at hver skolen skal kunne vurdere saken selv. Frp mener det er bedre med et nasjonalt forbud slik at man forholder seg til de samme reglene. Det skal også tas i betraktning at det nye lovforbudet og debatten i Frankrike også har ført med seg uønskede voldsepisoder. Nå er altså debatten i gang i Norge...

VG har også spurt sine lesere om niqab i skolen i spørreundersøkelser på nett og resultatet hos VG er mer entydig enn hos Meningstorget. Og hele 13900 stemmer legges til grunn for resultatet. VG spurte:

 

Hva synes du om å innføre et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg som niqab i skoler og utdanningsinstitusjoner?

  • Det støtter jeg  91%
  • Det støtter jeg ikke. Hver enkelt skole kan avgjøre det.


TJENE PENGER I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

spørreundersøkelser på nett, niqabMeningstorget jobber på vegne av bedrifter og selskaper og sender ut spørreundersøkelser på nett for å samle inn data og tilbakemeldiger fra deg som forbruker. Du har en stemme som er av verdi for næringslivets aktører og dine synspunkter kan forandre morgendagens produkter og tjenester.

Det er gratis å være med i vårt panel. Og dessuten belønner vi deg for tiden du bruker når du svarer på våre spørreundersøkelser på nett. Du tjener poeng som du kan veksle inn i penger eller i gavekort og dessuten tjener du lodder til vår kvartalsvise premietrekning der en heldig vinner stikker av med 35.000 kroner.

Du kan lese mer om Meningstorget her på våre nettsider. Bli en del av oss idag, svar på spørreundersøkelser og bli belønnet for dine meninger.

 

Lykke til !

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.