« Tilbake til blogg

Tjen penger på nett! Her følger noen gode tips!

tjene penger på nett

Det finnes uttallige måter for hvordan man kan bruke internett på for å tjene penger, enten det dreier seg om å leve av det eller for å få inn noen ekstra kroner. Noen lever av å lage internettsider, andre blogger seg i vei, mens enkelte deltar i konkurranser eller svarer på spørreundersøkelser.

Med internett åpnet det seg en helt ny verden som også banet vei for nye arbeidsplasser og nye muligheter for å tjene penger. Omtrent enhver bedrift og organisasjon har idag en internettside som presenterer deres virkeområder. Web-designere lager disse sidene, andre selger bildene som brukes, andre står for domene og web-hotel.

Slik kunne vi fortsatt å snakke om markedsføring, web-butikker, spillsider og banktjenester for å nevne noen. Her følger noen tips for hvordan du kan tjene penger over internett:

 

Web design og programmering

Dersom du er dreven på å lage internettsider, enten det er fra scratch eller ved bruk av "templates", hvorfor ikke tilby dine tjenester som web-designer? I et sultent marked der alle skal på nett og eksisterende sider stadig fornyes eller byttes ut, kan du fort tjene penger på dette.

Programmering er også viktig slik at programmer på nettet fungerer som det skal. En programmerer designer, skriver, tester, feilsøker og vedlikeholder kildekodene til programmer som skal tolkes av datamaskiner. Her er det et stort marked dersom du har talentet og/eller utdanningen.

 

Nettbutikk

tjene penger på nettHvorfor ikke selge varer over nettet? Istendenfor å ha en fysisk butikk som folk kommer til, er det nå enklere enn aldri før å sette opp sin egen butikk over internett. Det krever endog noe kompetanse, men er slettes ikke umulig.

Alt starter med en god ide der man skaper seg et bilde av hva man ønsker å selge. Deretter former man en forretningside for butikken. Så følger noen praktiske steg som å finne firmanavn, registrering  av bedriften og ikke minst må du kjøpe deg et domene og sørge for leie på et web-hotell.

Så kommer du til den kreative og mer engasjerende delen. Nå gjelder det å sette opp nettbutikken og utvikle denne slik at den kan lanseres. Deretter markedsfører du deg slik at du får trafikk til sida. Det som begynner i det små, kan fort bli noe større.

 

Selg noe

Det finnes ulike sider på internett der du kan selge ting og tang som du har liggende hjemme og som du ikke lenger trenger. FINN.no er et godt eksempel på dette. Eller hva med Facebook Marketplace?

Hvorfor ikke ta en titt på loftet, på roterommet eller i garasjen? Kanskje finner du noe som kan gi deg noen ekstra kroner.

 

Blogging

tjene penger, tjen penger på nettDersom du liker å skrive, kan blogging være en glimrende ide. Ved å blogge skriver du om hva som skjer i hverdagen eller i samfunnet. Eller du velger deg noen temaer som du skriver mye om, det være mote, helse, mat, sport eller andre spennende temaer.

Får du mye trafikk kan du la Google sette inn reklamer på bloggposten din. Da får du betalt når folk klikker på disse linkene. Du kan også bli kontaktet direkte fra aktører som ønsker reklame på sida di eller det kan være aktører som ber deg skrive om sitt produkt eller tjeneste mot at du får betalt for det.

 

Spørreundersøkelser på nett

Liker du å si din mening, så finnes det muligheter for deg som ønsker å gi tilbakemeldinger på produkter og tjenester du bruker i det daglige. Hos Meningstorget blir du belønnet for å dele dine synspunkter. Ved siden av å tjene gavekort, kan du også tjene penger via PayPal. Dette gjør du ved å fullføre spørreundersøkelser på nett som du får via e-post.

Det er gratis å å være med og du velger selv innsatsnivået. Så hvorfor ikke prøve det ut?  Ikke verst å kunne tjene penger på å dele sine meninger. Dine tilbakemeldinger har en verdi som næringslivets aktører er i behov av. Og dette kommer deg til gode.

 

Spill på nett

tjene penger, poker, nettspillFør gikk man til butikken for å levere inn tippekupongen. Nå kan du ved noen tastetrykk levere inn seiersrekka over nettet. Hvem liker vel ikke å slenge inn en lottokupong eller å satse på en langodds? Nå kan alt gjøres på internett.

På nettet finnes det uttalige muligheter til å tippe. Det finnes også andre spill der du kan vinne penger, som i poker. Her spilles det om reelle penger og gjør du det godt, kan du tjene godt på det. Vel og merke skal du ha en blanding av ferdighet og flaks for å gå helt til topps. Mang en Casino og lotterier er det også mange av.

 

 

Selg bildene dine

Millioner av bilder selges og kjøpes hver dag over nettet. Ved å tilby dine egne bilder via tjenester på nettet, kan du tjene noen kjærkomne gryn. Shutterstock og Istockphoto blir mye brukt, men det finnes også en drøss av andre portaler der du kan laste opp bilder og få betalt når noen kjøper akkurat ditt bilde.

Det lønner seg å laste opp bilder som er av god kvalitet, som er klare og kanskje også behandlet og redigert i photoshop. Er du en god fotograf er det verdt et forsøk. Så kan du tjene penger til nye linser eller et bedre fotoapparat.

 

Sosiale Medier

For det første er det penger å hente dersom du markedsfører din egen butikk eller webshop via sosiale medier. Dette er en god portal for å la andre vite hvem du er og hvilke tjenester og varer du tilbyr. Du kan både skrive, legge ut bilder og poste deg i vei for å øke muligheten for en bedre inntekt. Noen selger også varer direkte over sosiale medier.

Er du virkelig populær og kan skilte med en stor fanskare, så se ikke bort ifra at du blir kontaktet av firmaer som ønsker at du reklamerer for dem. På Instagram finnes det brukere som får betalt ved å legge ut bilder med klær eller andre artikler fra ett eller annet varemerke.

Youtube kan du også tjene penger dersom svært mange klikker på dine egenproduserte videoer. Du kan også la Youtube sette inn reklame som blir synlige på dine videosnutter. Da får du betalt hver gang noen skulle klikke på disse annonsene.

 

 

Mulighetene er mange. Dette er bare noen av dem. Her er det bare kreativiteten som setter en stopper. Man må kanskje ha litt spenst for å komme igang, men slik er det alltid fra starten av. Den som ikke prøver, vil heller ikke oppnå noe!

 

Så lykke til med å tjene penger på nettet!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.