« Tilbake til blogg

Undersøkelser overvekt: Flest på Malta, færrest i Romania!

Malta har den høyeste andelen av overvektige innen EU. Romania derimot kommer best ut i den nye rapporten som ble sluppet torsdag fra Eurostat. I Norge i dag har både lette og tunge personer en høyere vekt enn på 1980-tallet. Det viser nyere undersøkeler fra Folkhelseinstituttet.

Det er altså Middelhavsøya Malta som kommer dårligst ut i forhold til overvektige personer. En del av oss forbinder sikker Malta med koslige småbyer, rolige omgivelser, lavt tempo og det late liv, og da er det kanskje ikke så overraskende hva statistikken viser oss. Endog kan undertegnede selvfølgelig ta veldig feil ved en slik slutning.

Helt sikkert er det at 26% av befolkningen på Malta sliter med overvekt, skal vi tro Eurostat. Hakk i hel følger Latvia og Ungarn. For EU i sin helhet viser tallene at en av seks, eller at 15,6%, har problemer med overvekt. Et tall som øker med alderen og blant mindre utdannede europeere.

 

UNDERSØKELSER: STORBRITANNIA BEST PÅ 5 OM DAGEN!

undersøkelser, frukt, tjene pengerFrukt og grønnsaker er viktig i det daglige kostholdet. Mang en kampanje har rullet over TV-skjermene i beste sendetid og barna får det i pose og sekk på skolen – 5 om dagen nøkkelen til et godt liv – og innebærer å plukke ut frukt, bær og grønnsaker til den daglige matpakka.

Ifølge Eurostat er det Storbritannia som troner på toppen av 5-om-dagen-lista innen EU. Landet kommer likevel dårlig ut i forhold til overvekt i befolkningen og ligger på 5.plass på lista over landene med flest overvektige.

 

"Mon tro om fish`n chips fortsatt står sterkt på øyriket og kanskje blir frukt og grønt bare ett tillegg istedenfor en erstatning for usunn mat...."


Romania kommer best ut og kan skilte med så lite som 9,4% overvektige, mens nestemann ut er Italia med 10,7% og Nederland med 13,3%. Samtidig viser altså tallene at Romania kommer dårligst ut med tanke på frukt og grønt.

 

VELUTDANNEDE MINDRE OVERVEKTIGE IFØLGE UNDERSØKELSER

Eurostat har også trukket inn noen kriterier som nyanserer resultatene fra undersøkelsene. Blant annet viser det seg at tallet på overvektige i samfunnet øker med alderen, borsatt fra for aldersgruppa 75+. Tallet er minst for gruppa 18-24 år, der bare 5,7% sliter med overvekt.

Et annet interessant funn er at overvekt varierer med utdannelse. Tallene viser at overvekt forekommer langt hyppigere for dem som har lav utdannelse og motsatt at overvekt viser seg sjeldnere for dem med høy utdannelse.

Norge kommer godt ut i rapporten, med en andel overvektige på 13,1% og det er blant de beste i Europa og vi ligger bedre an enn alle våre skandinaviske naboer. Forskjellene er også veldig små i forhold til nivå av utdannelse i Norge.

 

Slik ser skalaen ut for Body Mass Index:

body mass index, undersøkelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan lese mer om Mass Body Index og funnene som er gjort i undersøkelser fra Eurostat, ved å klikke her.

 

DELTA I UNDERSØKELSER: TJEN BELØNNINGER OG VINN PREMIER!

spørreundersøkelser på nett, tjene pengerHos Meningstorget er vi lidenskapelig opptatt av samfunnet vi bor i. Dine meninger om hva som skjer rundt deg og ikke minst dine synspunkter om produkter og tjenester du bruker idet daglige er av uendelig stor betydning.

Meningstorget jobber på vegne av organisasjoner, bedrifter og selskaper som trenger tilbakemeldinger på sine merkevarer. Som forbruker sitter du inne med informasjon og tanker som disse aktørene er i behov av, slik at de kan videreutvikle eksisterende varer eller produsere nye som imøtekommer forventninger i markedet.

Ved å delta i våre spørreundersøkelser på nett blir du belønnet for innsatsen. Du tjener poeng som du kan veksle inn i penger via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Dessuten tjener du lodder som inngår i vår kvartalsvise premietrekning der du kan vinne hele 35.000 kroner.

 

Det er gratis å være med og du kan melde deg opp her på siden. Delta du også i våre undersøkelser og tjen belønninger – lykke til!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.