« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser: Høyere avgifter ved å pendle med bil?

pendling pendler spørreundersøkelser på nett

Vår nyeste undersøkelse viser at så mange som 59% daglig eller ukentlig pendler til og fra jobbsammenheng og skole. Når dagen starter, er det svært mange av oss som enten starter bilen eller reiser i vei med buss, t-bane, trikk eller kanskje tar fatt på turen på sykkelsetet.

Meningstorget gjennomførte i september en spørreundersøkelse om pendling og nordmenns vaner knyttet til dette. Uten tvil er det bilen som er det transportmiddelet vi bruker mest når vi pendler. 60% oppgir at de pendler med bil, mens bussen kommer som god nummer to og brukes av 34%.

Hva så med sykkelen?

 

SPØRREUNDERSØKELSER: EKSTRA AVGIFTER VED Å PENDLE  MED BIL?

1 av 10 bruker sykkelen som framkomstmiddel under pendling. Det er jo både billig og dessuten godt for miljøet. God mosjon er det også. Med såpass mye fokus på natur og miljø som det er i Norge, skulle vi nok gjerne ha sett at dette tallet var mye høyere.

Likevel er kanskje det aller viktigste og mest prekære at vi får ned pendling med bil, spesielt i de store byene. Da er både sykkel og den kollektive transporten vikig å fremme. Men hvordan kan vi tvinge bilister til å bruke andre løsninger når de pendler? Gebyrer?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT:

Burde man innføre høyere bom-gebyrer på morran for å unngå pendling med bil?

  • Ja 22%
  • Nei 68%
  • Usikker 10%

 

Flesteparten er uenige i en økning av bomgebyrer for å dempe pendling med bil. Få andre alternativer til transport eller måter å komme seg fram på, kan gjøre at mange ikke har noe annet valg enn å bruke bilen. Dessuten vil mange hevde at bomutgiftene allerede er høye fra før og avskrekkende nok.

Gledelig sett med norske øyne er at flere og flere velger el-biler når bilparken skal fornyes på hjemmebane. Dette er et godt alternativ for miljøet dersom man ikke vil prioritere annen kollektiv trafikk.

 

FULLFØR SPØRREUNDERSØKELSER MENS DU PENDLER!

ta undersøkelser når du pendlerDet er mye man kan gjøre når man pendler. Følger du denne linken, kan du finne nyttige tips som gjør reisen mer interessant. I vår nylige undersøkelse om pendling, oppgav 5% at de svarer på spørreundersøkelser når de pendler.

Det er en god ide. Tiden man reiser trenger ikke være døtid – isteden kan du gi dine meninger og slik påvirke hverdagen du er en del av. Dessuten får du  belønninger når du fullfører våre undersøkelser. Du kan lese mer om Meningstorget her på våre nettsider.

 

Heng deg på du også og God reise!

 

 

               

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.