« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: 6% tror på klimaavtale i Paris!

Det var klimaforhandlinger som skulle sette Paris på kartet i høst. I slutten av november er den franske hovedstaden vertskap for Climate Summit 2015. Der kommer ministre, ledere og organisasjoner sammen for å drøfte verdensomspennende klimaproblemer og årsakene til disse.

Istendenfor er det terror som har rammet lysenes by. Det som så ut som en helt vanlig kveld med glade mennesker som nøt utelivet med musikk, god mat og fotallkamp, utviklet seg plutselig til et blodbad og en av de verste terroraksjonene på europeisk jord i senere tid.

Sjokket, uvissheten og fare for nye angrep har derfor satt søkelyset på de kommende klimforhandlingene, men franske myndigheter har nå bestemt seg for å gjennomføre konferansen i Paris som planlagt med omfattende sikkerhetsrutiner.

Som den franske utenriksministeren Laurent Fabius sier:

 

«Dette er et helt nødvendig skritt i kampen mot klimaendringer og selvfølgelig vil den finne sted.»

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: BLIR PARTENE ENIGE OM NY AVTALE?

Forventningene er store. FN har i forkant av konferansen samarbeidet med den franske regjeringen for å legge til rette for en juridisk bindende global klimaavtale for å dempe karbonutslipp. Det vil i så fall være et langt steg i riktig retning i bekjempelsen av klimaproblemer.

Ikke alle er like overbeviste og USAs utenriksminister John Kerry sier det ikke blir noen bindende avtale om kutt i CO2-utslipp. Vår egen klima-og miljøminister Tine Sundtoft fastslår det samme, men viser samtidig til at svært mange parter ønsker å avtalefeste ambisjoner om større langsiktige utslippskutt.

 

klima, klimatoppmøte, paris, meningstorget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIGURES HÅPER PÅ "MOTORVEI" I KLIMATOPPMØTE I PARIS!

klimatoppmøte, motorvei, tjene pengerVåre spørreundersøkelser på nett viser at skepsisen er stor til at partene blir enige om en ny avtale. Dette kan fort henge sammen med tidligere klimatoppmøter med få synlige resultater og vanskeligheten for alle parter å binde seg til beslutninger.

FNs  klimasjef Christina Figueres har lansert en motorvei som en illustrasjon på en mulig vei viderer dersom en bindene klimaavtale ikke kommer i stand. Motorveien er en vei med mange filer, der hvert land selv velger farten og hva slags kjørtøy de vil bruke. Det som derimot ikke er lov, er rasteplasser eller å rygge.

Illustrasjonen er forsjåvet god, men også logisk. Det burde jo forventes at aller parter i hvert fall legger på bordet mulige handlingsplaner for å delta i kampen i bekjempelse av klimaproblemene dersom man synes det er vanskelig å binde seg til noe. Tine Sundtoft er enig i tanken bak:

«Om delegatene i Paris ikke kan bli enige om utslippskutt, må hvert land i hvert fall være seg bevisst hvilke tiltak de skal satse på!»


Les også: Klimaendringe gir katastrofale konsekvenser…

 

ØKT MILJØINTERESSE | SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

TNS Gallup gjennomfører hvert år spørreundersøkelser om miljøet, presentert som Klimabarometeret. Dette viste i 2014 at hver fjerde nordmann mener klimaet har forandret seg. Dessuten synes spørreundersøkelser å vise at unge nordmenn er mer opptatt av miljøet enn aldri før. Det er tross alt disse som skal imøtekomme problemene med klimaet i fremtiden.

Børge Brende har som utenriksminister også gitt klare instrukser om at klimaarbeidet skal gis økt prioritet i norsk utenriks- og utviklingspolitikk. Brende viste blant annet til FNs siste undersøkelser om klimaendringer som allerede føles på rundt om i verden.

Liker du å si din mening? Kunne du tenke deg å svare på spørsmål om miljø, samfunn, jobb og andre spennende emner? Gjennom våre spørreundersøkelser på nett kan du si din mening og samtidig bli belønnet for det. Ved å dele dine synspunkter får du poeng som kan veksles om i kontanter eller gavekort. Med andre ord kan du tjene penger gjennom våre betalte spørreundersøkelser på nett.

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.