« Tilbake til blogg

RUSSEFEIRING: BEGYNNER STRIKKEN Å BLI TYNNSLITT? [INFOGRAFIKK]

Etter endelig å ha fullført videregående skole er det jammen meg på tide med en skikkelig fest. Og dagens russ vet å ta det fullstendig ut. Til de grader vil noen si. Tradisjonen tro er russefeiringen blitt en del av nythetsbildet i mai, både på godt og vondt.

Jo da, russen lager liv og sprer glede, de fester og feirer og poserer gjerne med fete russbusser og skryter av russeknuter. De er en del av 17.mai-feiringen, men baksiden av medaljen er blitt ukentlige avisoppslag om voldtekt, bråk, elleville fester og legevakts-besøk.

Er det på tide å spørre oss selv om denne tradisjonen har gått over streken eller skal vi gi grønt lys og la russen holde på?


BEGYNNER STRIKKEN Å BLI TYNNSLITT?

russefeiring, russ, russelåterFesten har uten tvil vokst på seg. Det som begynte «pent og pyntelig» som en markering av fullført skolegang med russekroer, russerevyer og festlige russeknuter, er blitt en millionbutikk og en endeløs fest der russen kappes om hvem som har det feteste anlegget, hvem som heller innpå med mest øl og gjør de mest vågale russeknutene.

Dessverre handler disse knutene stadig mer om sex og alkohol og strikken strekkes hvert eneste år. Når til og med russelåtene som lages til feiringen handler om horer, knulling og det å skjenke jenter for å ta dem med seg hjem… ja, da er det kanskje ikke rart at enkelte gutter mister hodet og tar det helt ut, men dessverre med et skammelig utfall. Kanskje begynner strikken å bli tynnslitt?

Når man må dele ut trygghetsalarmer på russetreff, så burde kanskje alarmknappene lyse? Hva var det som egentlig var meningen med denne feiringen?

 

SPØRREUNDERSØKELSER: BARE 53% MENER RUSSEN BØR FÅ FESTE I VEI!

ansikt, russ, meningstorgetVi skal selvfølgelig ikke dømme russ og russefeiring nord og ned. Jeg var selv russ og det var jo vanvittig gøy. Dessuten tar også russen initiativ til mange gode prosjekter i russetida og de aller fleste holder seg i tøylene. Det er fort gjort at alt det negative får spalteplass og kanskje skrives det for lite om det positive med russen. Men vi kommer ikke utenom skandalene, og de vokser på seg for hvert år. Èn voldtekt er èn voldtekt for mye.

Som Sigrid Hvidsten skriver i Dagbladet:

"Jentene på russetreff er horer og luremus. De skal skjenkes til de blir villige - eller ikke klarer å si nei. Låtene er så å si oppskrifter på date rape. Og de pumpes ut av bussanleggene gang etter gang etter gang etter gang. Hva tenker russen med når de kjøper slike låter?"

 

Kanskje er det på tide å relanserer russefeiringen med nye motiver og hensikter? Vi spurte våre respondenter om hva de mener om russefeiringen og her er resultatet:

 

russ, russefeiring,spørreundesøkelser på nett,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultatet fra vår spørreundersøkelse viser at litt over halvparten mener russen bør få feire i vei. Alikevel må det være en tankevekker at neste halvparten enten mener russefeiringa har gått over streken eller bør relanseres med nye motiver.

 

SI DIN MENING I VÅRE BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

spørreundersøkelse, spørreundersøkelse på nett, tjen pengerHar du sterke meninger om dette? Er du russ selv eller har du noen i familien som er det kanskje? Eller er du tilskuer og bedømmer det hele? På vår facebook-side kan du kommentere på våre artikler og si din mening. Du må gjerne dele våre blogger også slik at andre kan lese dem.

Dersom du liker å la din mening bli hørt kan du også melde deg inn i Meningstorget! Det er helt gratis å være med og vi belønner deg for innsatsen. Du tar spørreundersøkelser og tjener poeng som du kan veksle om i kontanter fra PrePay eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Les mer på Meningstorget.no eller registrer deg nå oppe til høyre.

Bli med du også; tjene penger ved å fullføre våre betalte spørreundersøkelser på nett!!

 

 

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.