« Tilbake til blogg

Spørreundersøkelser på nett: Greit med åpne skattelister?

Uffattelig spennende og et eventyr for de ekstra nyskjerrige. De åpne skattelistene gjør at du kan fråtse i tall om andres økonomi. Og det er jo litt fristende å se hva naboen tjener eller hva gamle klassekamerater har i formue.

Skattelistene er et utsøkt eksempel på et åpent demokrati der omtrent ingenting skal foregå i det skjulte. Vi skal ikke så langt ned i Europa for finne land med svært høy grad av korrupsjon og svart økonomi, der selvangivelse er et gresk ord og der statens kunnskap om folks økonomi er svært uoversiktelig.

Det er nok til alles beste at vi har en åpen økonomi med føringer og rutiner som regulerer vår økonomiske atferd. Selvangivelsen gir staten en sjanse til å holde folk i tøylene og gir god oversikt og kontroll med våre økonomiske ekspansjoner.

 

"Åpne skattelister kan være å fremme demokratiske ideer, bygge opp om korrupsjon
og skjulte agendaer og opprettholde en god norsk kultur og livsånd, men..."

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT OM SNOKING I SKATTELISTENE

Noen vil nok mene at listene endog er et overtramp i privat sfære og har samtidig svært lite forståelse for hvordan deres økonomiske tall kan være tjenelige for den generelle nordmann.

Spesielt er det nok aviser og andre medier som mest fråtser i skattelistene. Avisartikler om hvem som tjener mest og hvem som eier mest selger som varmt hvetebrød. Ellers hadde taboidene neppe skrevet så mye om emnet.

Meningstorget gjennomførte nylig en spørreundersøkelse på nett der vi spurte våre respondenter om deres holdning til de åpne skattelistene. Under kan du se resultatet:

 

SPØRREUNDERSØKELSER: ÅPNE SKATTELISTER

 

 

 

BEGRENSET INNSYN I SKATTELISTENE

skattelister, skatt, spørreundersøkelserI mange år kunne vi søke i skattelistene uten bekymring og ingenting har vært logget om våre interesser i andres økonomi. Men sommeren 2011 vedtok Stortinget forandringer som skulle begrense tilgangen.

Nå er det slik at du må logge deg inn hos Skatteetaten for å se opplysninger i skattelistene. Samtidig vil alle søk i listene blir loggført og de aktuelle personene du søker på vil kunne vite at du har snoket på dem. Slik har aktiviteten gått betydelig ned i forhold til søk i listene.

 

"Og det er jo ganske fair play; søk så mye du vil, men de du søker på vil ha muligheten til å se det."

 

Er du interessert i økonomi og liker å svare på spørreundersøkelser. Eller har du synspunkter i forhold til produkter og tjenester du bruker i deg daglige? Da burde du melde deg inn hos Meningstorget. Vi trenger dine meninger og du blir belønnet for innsatsen. Meld deg inn her på siden og delta i våre betalte spørreundersøkelser!


HVA SKATTELISTENE FAKTISK GIR OPPLYSNINGER OM:

penger, tjene penger, skattIntressen hos folk flest har gått betydelig ned med de nye endringene på plass. Dessuten pekes det på at tallene som oppgis langt ifra gir et riktig bilde av den økonomiske situasjonene til en bestemt person og dermed er det kanskje ikke så mye interessant å hente ut for den vanlige nordmann…

Skattelistene oppgir 3 grunnleggende faktorer:

Alminnelig inntekt – dette er inntekt etter fradrag som minstefradrag, renteutgifter, tap på askjer og andre utgifter som gir rett til fradrag. Tallet kan derfor fremstå mye mindre enn den reelle lønna. Motsatt vil tallet fremstå høyere dersom man har hatt stor aksjegvinst eller lingnende.

Netto formue – Dette er den skattemessige verdien av det personen på listen eier, minus gjeld. Tallet forteller derfor bare litt om hvor rik personen er.

Utlignet skatt – dette er summen som den enkelte person skal betale i skatt, og da er både bruttoskatt, nettoskatt og formueskatt tatt med i beregningen. Dette tallet er også det mest presise i skattelistene.

 

TJEN PENGER PÅ SPØRREUNDESØKELSER!

Økonomi og penger er spennede emner som opptar de fleste av oss. Hos Meningstorget har du muligheten til å tjene litt ekstra «cash» ved siden av daglige gjøremål.

Vi sender deg spørreundesøkelser på nett og ved å fullføre disse, tjener du poeng som du kan veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Det er helt gratis å være med. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg her på siden og så er du straks i gang med å tjene penger.

Som medlem har du også tilgang til «din-side» der du hele tiden har oversikt over hvor mange undersøkelser du har fullført, hvor mange poeng du har og hvilke belønninger du kan hente ut. Bli med i dag og fullfør våre betalte spørreundersøkelser på nett!

Les også: betalte spørreundersøkelser på nett!


« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.