« Tilbake til blogg

SPØRREUNDERSØKELSER: SØNDAGSÅPNE BUTIKKER?

En av de store diskusjonene og en politisk snakkis i årets valgkamp handler om søndagsåpne butikker og partiene er splittet om saken. Nylig braket Hareide (Krf) og Jensen (Frp) sammen i duell i den første partilederdebatten før valget i september.

Siv Jensen mener mannen i gata som eier en liten sjappe selv skal kunne bestemme om han ønsker å holde åpent på søndagen eller ikke. Hun underbygger dette med frihetsideologien.

Ifølge Hareide vil søndagsåpne butikker bety enda mer shopping og økende kjøpepress, noe som  går utover tiden vi faktisk skal bruke med hverandre.

 

«Når høyresiden snakker om dette som et frihetsprosjekt,
så tror jeg de har glemt at noen faktisk må jobbe i butikkene».

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: SØNDAGSÅPENT ELLER IKKE?

Politikerne er flinke til å heve røsten, men hva mener så folket om søndagsåpne butikker? Og det er så godt som dødt løp. I hvertfall om vi skal tro spørreundersøkelser som Meningstorget har gjennomført blant sine respondenter.

Mange synes å ha en klar mening om saken og relativt få føler seg usikre (9%) på hvilken politikk som burde føres. Når det gjelder resultatet, heller det verken til høyre eller til venstre. Vektskåla er godt balansert.

 

Her er resultatet fra vår spørreundersøkelse:

spørreundersøkelser på nett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TID FOR SHOPPING ELLER TID MED FAMILIEN?

kos, familieMeningene er ganske delte. Jensen viser til at hun selv handler i «brustadbuene» og at hun absolutt ikke er alene der. Ja, for det er jo greit med en Bunnpris når kjøleskapet er tomt og du trenger en melk eller en pizza å kaste i ovnen.

"Jeg skal ikke tvinge noen. Dette rydder butikkene og forbrukerne opp i. Hvis forbrukerne ikke vil handle, så holder butikkene stengt".

Så spørs det om det er så enkelt som Siv vil ha det til. For Hareide handler det om å beskytte familien og spesielt tiden vi bruker sammen med mennesker. Hareide mener alle trenger èn dag i uka med fritid og hvile og ønsker søndagsfri for så mange som mulig.

Hvilke konsekvenser vil det få dersom butikkene alltid skal være åpne? Er dette et valg mellom verdier og lommeboka?
Hva er din mening om søndagsåpne butikker?

 

SI DIN MENING PÅ FACEBOOK OG I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER!

Denne artikkelen finner du også på Facebook og du må gjerne kommentere på den og si din mening. Du kan også dele dine meninger om en rekke temaer ved å melde deg inn hos Meningstorget.

Vi samler inn informasjon for bedrifter og selskaper og vi gjør dette ved å sende deg spørreundersøkelser på nett. Ved å svare på disse tjener du poeng som du senere kan veksle om i kontanter hos PayPal eller veksle dem inn i gavekort.

Det er helt gratis å være med. Alt vi ber om er at du deler dine meninger. Registrer deg i dag og delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.