« Tilbake til blogg

SPØRREUNDERSØKELSER: SPARER DU PENGER TIL BARNA?

Visste du at 9 av 10 nordmenn sparer penger? Flere og flere liker å ha en buffer mot uventede utgifter og økonomisk ruskevær. Vi er et sparende folkeslag, men hva sparer vi egentlig til?

For det meste setter vi sparepengene våre på konto eller vi investerer dem i bolig. Noen velger også å betale ned på gjeld mens andre gjør som ekspertene tilsier at vi burde gjøre, nemlig å spare i fond og aksjer, i det minste spre sparepengene våre på flere ben.

En spørreundersøkelse gjort av Respons Analyse viser at formålet med å spare penger ofte er knyttet til en økonomisk buffer. Vi søker en tryggere hverdag og penger på bok er godt å ha når krisen rammer. Samme spørreundersøkelser viser at vi også gjerne sparer til reising og ferie, og vi investerer penger i bolig og oppussing.

Les også: Hvordan tjene penger på spørreundersøkelser?

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: SPARER DU PENGER TIL BARNA?

En spareform som har fått mer oppmerksomhet de senere årene, er å sette av penger til barna allerede mens de er små. Slik kan man spare opp en startkapital som en dag vil hjelpe barna i overgangen til et voksent liv.

«Tiden kommer både for førerkort, utdannelse og bolig.»

Ifølge familieverden.no sparer omtrent halvparten av norske foreldre til barna og en lur måte å gjøre det på er å sette av deler av barnetrygden. Noen velger også et fast trekk fra konto hver måned slik at dette gjøres automatisk. Selv et beløp mellom 500-1000 kr hver måned blir til et svært stort beløp inntil barna er 18 år.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: SPARER DU PENGER TIL BARNA PÅ EGEN KONTO?

Vi gjennomførte en spørreundersøkelse på nett med den heniskt å kartlegge norske foreldres vaner med å sette av penger til barna som en buffer mot fremtidige utgifter eller som en kapital for barna i fremtiden.

Og her er resultatet fra våre spørreundersøkelser:

spørreundersøkelser 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLIK SPARER DU BEST TIL BARNA!

  • Tilpass sparingen til familiens økonomi.

spare penger, spørreundersøkelserDet er viktig at familien har en grei økonomi i hverdagen. Samtidig er det svært gunstig å kunne sette av noen penger øremerket barna. Et lite beløp i måneden vokser seg stort over tid og bankene har ofte regnskapsverktøy som viser hvor mye du potensielt kan spare og hva beløpet vil vokse seg til.

Det kan være lurt å sette seg ned for å få en oversikt over egen økonomi. Månedlige budsjetter og plannlegging er nødvendig for en god familieøkonomi.

 

  • Egenkapital til bolig

sparing, penger, spørreundersøkelserSparing i forhold til kjøp av bolig kan være svært aktuelt. Bankene krever nå at boligkjøper må ha en egenkapital på 15% av kjøpesummen for å få lån. Sett i forhold til dagens priser på boligmarkedet, må altså en betydelig sum legges på bordet fra starten av. Da kan det være fornuftig å spare for barna dine allerede i oppveksten.

En boligsparekonto kan være et godt alternativ og er en konto som gir god avkastning. Idet barna selv begynner å jobbe og får skattbar inntekt, vil en BSU-konto være å anbefale.

 

  • Ta sjansen med litt høyere risiko

sparing, penger, spørreundersøkelserNår du sparer til barn er det som oftest med en langsiktig plan. Da kan det være lurt å la pengene vokse i et fond istedenfor å bruke en bankkonto. Avkastningen på en vanlig bankkonto er svært lav og ekspertene mener at du faktisk taper penger i forhold til prisstigning og inflasjon i samfunnet.

Dermed bør du velge en spareform med en litt høyere risiko. Et fond med høy eller middels risiko kan være et godt alternativ og mot slutten av sparetida kan man bytte til et fond med mindre risiko.

  

Lykke til med sparingen!


« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.