« Tilbake til blogg

Svekket tillitt til Volkswagen? Se våre spørreundersøkelser!

Volkswagen har vært i hardt vær de siste ukene etter en skandale av de sjeldne innen bilindustrien, og aksjene har stupt enormt på børsen. Konsernsjefen har trukket seg og bilgiganten er under etterforskning og møter krav om milliardbøter.

Det var den 18.september at det amerikanske miljødirektoratet kunngjorde mistanken om en installert programvare i Volkswagens dieselbiler som påvirker resultatet når bilene testes for helseskadelige stoffer.

Slik har bilene fremstått mye mer miljøvennlige enn de egentlig er og har kunnet appellere til miljøbevisste kunder og dessuten vunnet miljøpriser for sine modeller. I tillegg har Volkswagen unnsluppet en rekke avgifter ved å manipulere resultatene for utslipp av NOx-gasser.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT:

Totalt har Volkswagen innrømmet at 11 millioner biler er rammet av skandalen. I Norge estimerer man at nesten 150.000 biler kan bli tatt av veien. De fleste av disse er Volkswagen-biler, men også en god del Audi og Skoda.

Det bedyres endog at dette ikke skal gå utover kundene. I utgangspunktet er det snakk om å kalle inn biler for å oppgradere bilene. Dette vil ta 1-2 timer per bil og det er heller ikke slik at bilene med den installerte programvaren er farlige å kjøre med, skal vi tro Terje Male, administrerende direktør i Harald A. Møller AS.


SPØRREUNDERSØKELSER VOLKSWAGEN

volkswagen, spørreundersøkelser på nett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ser vi på oversikten over landets mest solgte biler for 2014, så topper faktisk Volkswagen denne lista med modellen Golf. På en god 7.plass finner vi VW Up og litt lenger ned på lista kommer også VW Passat og VW Tiguan.

Volkswagen selger godt i Norge. Nå gjenstår det å se om den pågående skandalen vil forandre på disse tallene for inneværende år og for året som kommer. Ganske mange oppgir at de har mistet tilliten til VW og en del er usikre.

Merkevarebygging for VW blir svært aktuelt i tiden som kommer.

 

«UTVIKLING» OG IKKE «REVOLUSJON»

bilindustri, tjene penger, bilVolkswagens nye toppsjef Matthias Muller står foran en stor og krevende oppgave. I møte med over 20.000 ansatte ved bilfabrikken i Wolfsburg var budskapet klart: dette blir ikke smertefritt!

Skandalen vil koste Volkswagen milliarder, og da må det spares penger. Muller mener staben bør slankes og lyden av desentralisering høres allerede i korridorene. Allikevel påpekte den nye toppsjefen at utvikling var det viktigste framfor revolusjon.

Det påpekes også at det bare er et mindretall ved fabrikken som faktisk har vært innblandet i skandalen. Samtidig håper Volkswagen å starte tilbakekallingen av biler ved årskifte, mens målet er at alle biler skal være fikset innen utgangen av 2016.

De berørte modellene er VW Jetta, VW Beetle, VW Golf og Audi A3 2009 til 2015 og VW Passat år 2014 til 2015. Alle med 2.0 dieselmotor.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.