« Tilbake til blogg

Undersøkelser: Sol og varme som aldri før!?

«Varmeste juni i verden noensinne» skriver en av tabloidavisene på sine sider. Det høres fint ut, men veldig lite merkbart vil nok mange nordmenn tenke.

For mens det sørlige Europa smelter bort med sprengende gradestokker som nærmer seg tallet 40, må svært mange av oss ta til takke med en god genser, telle regndråper eller konstantere at gradene bare så vidt beveger seg over 20-tallet.

I fjor sang vi «sola er god og den bruner på kroppen». I år lever vi fortsatt med store forhåpninger om den store varmebølgen.

 

UNDERSØKELSER VISER REKORDEHETE FLERE STEDER

En undersøkelse fra det amerikanske instituttet National Ocean viser at året 2015 har vært det varmeste året siden 1880, da man startet med globale målinger.

Og juni har vært rekordvarm. Den gjennomsnittlige temperaturen har ligget på 0,88 grader celcius mer en gjennomsnittet for det 20.århundre. Det høres ikke så voldsomt ut, men her er det små endringer som fører til store forandringer.

FNs klimapanel fastslår i sine undersøkelser at den globale temperaturen iløpet av 2000-tallet vil øke med mellom 1,1 og 6,4 grader. Med andre, ord vi går varmere tider i møte. Kanskje bra for oss i Norge, men i andre land kan dette bety katastrofe.

varme, spørreundersøkelser, vær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: State of the Climate Report, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)

 

SPØRREUNDERSØKELSER: VI LEGGER FERIEN TIL NORGE!

fjelltur, ferie, spørreundersøkelser«Norge er et fantastisk land å legge ferien til, med unik natur og et bredt tilbud av ferieaktiviteter både til lands og til vanns», skal vi tro administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Spørreundersøkelser gjennomført av TNS Gallup viser at nesten 7 av 10 nordmenn planlegger å bruke ferien i Norge. Fjorårets varme sommer og nåværende lav kronekurs gir norsk reiseliv gode resultater. Samme spørreundersøkelser viser også en tendens til hva vi ønsker å gjøre:

51% skal på fottur i fjellet
62% skal på fottur i skog og mark eller langs kysten
68% prosent planlegger tur i nærområdet

 

Med andre ord, en aktiv ferie er viktig. Spennende opplevelser og fysisk aktivitet! Så får vi bare håpe at sola titter fram og gjør ferien helt uforglemmelig.

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.