« Tilbake til blogg

10.000 SYRISKE PROBLEMER !! Se våre spørreundersøkelser på nett!

Du tenker at denne overskriften er noe på kanten. Men det blir bare med tanken. For disse flyktningene er helt sikkert fantastiske mennesker som fortjener en bedre framtid borte fra vold, autoritet og fysiske lidelser. Det er ikke menneskene som er problemet, men det er ideene og motivene bak ønsket om ta imot flyktningene som må stilles til veggs.

Ketil Solvik Olsen i Frp kaller forslaget symbolpolitikk. Han mener det er mer effektiv å hjelpe flyktningene i sine nærområder og at vi neppe klarer å integrere disse menneskene på en god måte. Jonas Gahr Støre i Ap mener på sin side at konlikten i Syria er den verste siden 2.verdenskrig og at land som Norge må gi sitt bidrag, både lokalt og i Norge. De fleste partiene har vedtatt det samme.

Men det er fristende  å spørre:

Er dette forslaget bare en del av et politisk spill eller finnes det et hjertet bak denne tanken?

 

SPØRREUNDERSØKELSER: BØR NORGE TA IMOT 10.000 FLYKTNINGER?

spørreundersøklse, spørreundersøkelse på nett, tjene pengerDet er flott hvis initiativet handler om politiske frontfigurer med et stort hjerte på innsiden som appelerer til det norske folk om å ta ansvar. Endog kan det også tolkes som et politisk spill der det handler om å appellere til norske følelser.

Kanskje er det like mye et sjakktrekk for å legge press på regjeringen i et segment der partiene har svært ulike meninger, og på den måten oppnå økt mediedekning og vinne nordmenns gunst?


Og vi kunne også fint spørre oss: Hvorfor 10.000 syriske flyktninger? Og hvorfor nå? For tross alt, vi kunne jo tatt imot 10.000 flyktninger når som helst. Vi bor i en verden med omfattende konflikter der millioner av mennesker lever i daglige lidelser.

Allikevel, FNs høykommisær for flyktninger har kommet med klar oppfordring til det internasjonale samfunnet om å ta ansvar. Det er en oppfordring vi selvfølgelig skal ta stilling til. Og problemet for politikerne er neppe at vi må ta imot flyktninger, men heller hvor mange vi skal ta imot.

Vi spurte våre respondenter om hva de synes om saken:


flyktninger, spørreundersøkelser, syria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRAKTET NED GJENNOM NORSKE INSTITUSJONER?

hjerte, spørreundersøkelser på nettÅ vise solidaritet og stort hjerterom er veldig viktig og la oss tro at nettopp dette er hva Støre og de andre partiene ønsker å formidle. Men hva så?

Hva skjer med hjertet idet flyktningene kommer til vårt land?

 

«Vi kan ikke bare bruke hjertekortet,

vi må også bruke hodet!

Det holder ikke med hjertet bare i en invitasjon!»


Kan det være at flyktningene bare blir individer som settes i asylmottak og blir traktet ned gjennom norske institusjoner der mennesker blir betalt for å ta hånd om dem?

Det heter seg at man må kalkulere kostnadene før man setter i gang med å bygge et bygg. Slik er det også når vi tar imot flyktninger. De er ikke bare mennesker. Mange av dem er mennesker med behov og trenger hjelp både fysisk, psykisk, sosialt og kanskje støtte 24 timer i døgnet.

De trenger hjelp til å bli integerert i et samfunn som er totalt annerledes, med en annen kultur og et annet språk. Dette krever mye av den norske stat, av det norske folk, av deg og meg, og er vi klare for nettopp dette? Og selv om penger ikke er det viktigste, så bør vi neppe slakte Per Sandberg, for det vil tross alt koste milliarder…


 

SI DIN MENING I BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

spørreundersøkelser, flyktningerSå, er jeg imot at Norge skal motta 10.000 syriske flyktninger? Nei, absolutt ikke. Men, vi må tørre å tenke gjennom konsekvensene av å gjøre dette. Er vi i stand til å hjelpe alle disse menneskene på best mulig måte? Og hvem skal ta kostnadene? Slunkne kommunekasser?

KRF valgte på sitt landsmøte å først vedta at syrerne skal få komme til landet,  for så å diskutere økonomi seperat. Men burde det ikke være omvendt? Eller er det kanskje slik at hjertet må komme først? Dette er vanskelig…

Vi må uansett sørge for at syrerne også møter "hjertet" når de ankommer Norge. Vi må ha ressurser tilgjengelig slik at disse menneske kan føle seg godt mottatt, hjulpet og integrert.

Velkommen skal dere være syrere og jeg håper politikernes store hjerterom skal oppleves i praksis på alle mulige måter!

 

Dersom du har sterke meninger om denne saken, må du gjerne kommentere på denne artikkelen på Facebook. Du kan også bli en del av Meningstorget og delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg her på Meningstorget. Det er helt gratis og ved å fullføre våre spørreundersøkelser tjener du penger enten i form av kontanter eller i gavekort. Bli med i dag du også !!

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.