« Tilbake til blogg

SSB: ÅRSLØNNA OPP 3%. VI TJENER PENGER SOM ALDRI FØR...

Livet har mange sider. Å tjene penger er en av dem. Det er ikke rent lite tid vi bruker på nettopp dette. Ikke bare jobber vi for å tjene penger, men vi bruker dessuten tid på å diskutere «hvordan tjene penger» med familie, venner og kolleger. Vi leser om det og melder oss inn i fagforeninger slik at vi kan kjempe for våre inntekter. Å tjene penger synes å  være livsviktig.

Ikke nødvendigvis fordi det å tjene penger er det eneste som gjør deg lykkelig på jord. Men mer fordi vi alle er avhengig av et sted å bo, å ha mat på bordet, kunne opprettholde god helse og et leveverdig liv. Det er også media klar over som vet å bruke spalteplass på alt som har med vår økonomi å gjøre. Kanskje for mye vil noen si.

Uansett, å bo i Norge er å bo i et land der de aller fleste kommer godt ut av det. Vi har gode lønninger og god levestandard. Og vi tjener mer penger for hvert år som går. Det viser ferske tall fra SSB.

 

STATISTIKK FRA SSB FOR 2014 VISER AT VI TJENER MER PENGER

tjene pernger, statistikk, spørreundesøkelse, lønnStatistisk Sentralbyrå publiserte nettopp ferske tall angående norsk månedslønn for 3.kvartal for 2014. Den gjennomsnittlige månedslønna eksklusiv overtidsgodtgjørelse for alle ansatte utgjorde 42.300 kroner. Det er en økning i forhold til samme tidspunkt i 2013 med 1300 kroner. Som vil si 3,2 %.

Tallene for «heltidsansatte» viser at den gjennomsnittlige månedslønna lå på 43.800 kroner. Der er en økning på 3,1%. Når det gjelder forskjeller mellom menn og kvinner, viser statistikken at menn tjente 45.700 kroner i måneden, mens kvinner tjente 40.400 kroner i måneden.

Arbeidstakere i privat sektor økte sine lønninger fra 41.400 kroner til 42.600 kroner. Dette tilsvarer en økning på 2,9%. Prognosen for offentlig ansatte viser enda bedre tall. Her har de ansatte økt sin månedslønn fra 39.900 til 41.600 kroner, som utgjør 4,3%.

 

Å TJENE PENGER: NORDMENNS ÅRSLØNN STEG MED 3% I 2014

årslønn, lønn, tjene penger, statistikkSSB har også beregnet årslønn for alle ansatte i 2014 og statistikken viser at dette utgjorde 503.800 kroner. Tallet sammenfatter alle næringsområder. Dette er en økning på 14.600 kroner som tilsvarer 3% mer enn i 2013.

Det er ansatte i olje- og gassutvinning og innen finansnæringen som har de største årslønnene. Disse næringsgruppene fikk også et realt lønnshopp i 2014, både målt i økte inntekter og i prosent i forhold til året før.

Også ansatte innen industri og bygge- og anleggsvirksomhet fikk et godt resultat målt i forhold til 2013, med en lønnsvekst på rundt 2,8%.

Statistikken viser at ansatte i hotell – og restaurantvirksomheten har den laveste gjennomsnittlige årslønna. Tallet for denne næringen ligger på 347.300 kroner. De ansatte økte sin lønn med 2,2% som tilsvarer 7.600 kroner.

 

TJEN PENGER PÅ SPØRREUNDERSØKELSER

spørreundersøkelse, spørreundersøkelse på nett, tjen pengerDet er en god følelse når lønna tikker inn på konto. Samtidig føler nok mange at lønningsposen tømmes relativt fort. En regning her og der og ikke minst avdrag på lån og kreditter.

Det finnes flere muligheter for å bøte på dette. Kanskje benytter du muligheten til å jobbe noe overtid, eller du tar deg en liten ekstrajobb ved siden av. Kanskje sitter du i styret for foreninger og organisasjoner, eller du er i det kreative hjørnet og selger hjemmelagde produkter. Er du flink på data kan du lage internettsider eller lage din egen web-shop. Her er det altså kreativiteten som gjelder og hva med denne:

Tjen penger på spørreundersøkelser. Ja, det er faktisk mulig. For deg som liker å si din mening og som liker å krysse av på spørsmål, så finnes altså muligheten til å gjøre dette og samtidig tjene penger på det.

Meningstorget sender årlig ut tusenvis av spørreundersøkelser i Norge til sine respondenter. Du kan også bli en del av vårt panel. Du kan registrere deg øverst til høyre. Ved å svare på våre betalte spørreundersøkelser på nett, tjener du penger som kan veksles inn i kontanter eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Slik kan du altså tjene penger, rett og slett bare ved å dele dine synspunkter.

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.