« Tilbake til blogg

SVENSKEKRIG, DYSTRE UNDERSØKELSER OG NORSKE MEDALJER!

Det er klart for VM på ski!!

Det var fantastiske bilder som rullet over TV-skjermen da VM på ski ble holdt i Oslo i 2011. Et massivt folkehav, norske flagg, klingende bjeller, strålende sol og selvfølgelig norske medaljer i fleng. Og akkurat det har blitt oss en vane. En sjelden gang troner også andre nasjoner øverst på seierspallen i langrenn. Men det skjer ikke ofte. Allikevel så utrolig sunt, mener mange. For langrennssporten sliter internasjonalt. Nå er gullhåpene våre igjen samlet for VM på ski, rett over svenskegrensa, i Falun.

UNDERSØKELSER VISER FALLENDE INTERESSE FOR LANGRENN I EUROPA

kurve, statistikk, nedgang, undersøkele, meningstorgetDet er ikke bare i skisporet Norge dominerer. Også i interesse og publisitet er vi enestående. Så mye at vi tar knock-out på våre konkurrenter, bokstavelig talt. Mangel på resultater og fremtredende personligheter, gjør at nasjoner som før preget sporten, omtrent er i ferd med å falle ut. Undersøkelser viser at mediedekningen mange steder er i dalende kurve. Tyskland er et av de viktigste landene både kommersielt og på TV-markedet, men velger nå å sende det meste i opptak i redigert form. Undersøkelser viser at både skiskyting, hopp og til og med kombinert i mange tilfeller får mer omtale og er mer populært enn langrennssporten. Østerrike har omtrent forsvunnet. I Italia er det syltynt. Og hvor blir det av løperne fra Øst-Europa? Er langrenn i ferd med å bli en intern nordisk konkurranse?

 

NORDMENN HAR TRO PÅ MEDALJER IFØLGE SPØRREUNDERSØKELSERmedaljer, gull, seierspall, undersøkelser

Norsk Tipping har i forkant av VM gjort flere spørreundersøkelser blant sine kunder om hvilke forventninger de har til norske medaljer. Det knytter seg åpenbart ekstra stor spenning til om Petter Northug tar medalje eller ikke. Ifølge spørreundersøkelsen tror 76,8 % av de spurte at Petter vil stå øverst på seierspallen i løpet av mesterskapet. Tallene viser også at Petters eget fylke, Nord-Trøndelag, helt og holdent tror på gull. Sør-Trøndelag derimot, er det fylket med minst tro på Petter. Bare 57% tror på gull her. I samme spørreundersøkelse ble det spurt om hvem man tror får flest medaljer av Marit Bjørgen og Therese Johaug. Ikke overraskende går Marit seirende ut av den duellen. Bare Finnmark har større tro på Therese.

 

TJENER PENGER SÅ DET SUSER. MEN HVA MED SVENSKENE?

seierspall, podium, gull, undersøkelser, tjene pengerSvenskekrigen er blitt en såpeopera som stadig kommer i nye episoder. Og nå som VM er lagt til søta bror blir atmosfæren ekstra skjerpet. Presset er stort på svenskene som hittil i sesongen har måttet nøye seg med 11 pallplasser, mens Norge står bokført med hele 88 av disse. Også på inntektssiden er det våre utøvere som stikker av med de første plassene. Forskjellene er faktisk enorme. Undersøkelser gjort av VG i samarbeid med Aftonbladet, viser at nordmennene tjener penger så det griner etter i forhold til svenskene. Våre beste utøvere tjener millioner, mens deres utøvere bare en fjerdedel av våre stjerner. Alt går altså i favør av Norge.

Svenskenes sjef Rikard Grip bedyrer at:  det viktigste faktisk er hva som skjer her og nå.  Vi går noen nervepirrende dager i møte. Hvem faller i svingen? Brekker noen staven? Hvem vinner spurten?  Hvem har greid å toppe formen? Slår vi svenskene? Svaret får vi svært snart.

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.