« Tilbake til blogg

SPØRREUNDERSØKELSER: ALKOHOLFRIE FLYVNINGER?

Når kofferten er pakket og du endelig setter deg på flyet mot en fortjent ferie, er det kjedelig dersom turen blir spolert eller forsinket. Og kanskje mer dramatisk enn forventet, særlig når dette skyldes at noen har helt i seg litt for mye øl, vin eller andre godsaker.

På de aller fleste flyvninger går det meste bra; folk kjøper akoholholdig drikke og nyter dette med god mat og koser seg enten det er til eller fra ferie. Er man på tur så er man på tur, og man spanderer kanskje på seg litt ekstra.

Men ikke alle er like begeistret. Ifølge Actis, rusfeltets samarbeidsorgan, er det mange som får flyreisen ødelagt fordi andre passasjerer drikker for mye på turen. Det ønsker de å gjøre noe med.

 

SPØRREUNDERSØKELSER OM ALKOHOL PÅ FLY

spørreundersøkelser, alkohol, flyIfølge en ny undersøkelse gjennomført av Sentio for Actis, foretrekker 1 av 3 alkoholfrie flyvninger. Og de fleste begrunner dette med plagsomme folk i lufta. Det er VG som omtaler den ferske spørreundersøkelsen. Og avisen skriver som følger:


I tillegg sier hele 70 prosent av de reisende at de synes det er greit at det er alkoholfritt på flyvninger med mange barnefamilier."

Nå ber Actis charterselskapene om å vurdere alkoholfrie flyvninger og har sendt brev til seks av de største turoperatørene for å se på muligheten for nettopp dette. Samtidig lanserer de ideen om alkoholfrie soner om bord, slik at folk kan velge å plassere seg borte fra risikoen for berusede medpassasjerer.

Skyscanner har også foretatt en lignende spørreundersøkelse, der mer en 6000 respondenter ga sin tilbakemelding i forhold til alkohol og flyreiser. Resultatene viste at over 60% ønsket et forbud mot alkohol på fly.

 

FLYBRANSJEN ER SKEPTISK

alkohol i fly, flybransjen, tjene pengerDet heter seg at «kunden alltid har rett» og Actis mener bransjen bør lytte når så mange gir singaler om at alkoholfrie flyvninger er ønskelige. Mina Gerhardsen i Actis mener bransjen bør ta undersøkelsene på alvor, «fordi det handler om trivsel og sikkerhet for både passasjerer og ansatte.»

Men bransjen er lunkne til forslaget og bedyrer at de har få problemer med alkohol om bord på sine flyvninger. Ving mener de ikke kan nekte voksne ansvarlige personer å ta seg en øl eller et glass vin om de ønkser dette.

Heller ikke Apollo ser behovet for forandringer. De viser til strenge rutiner og regler vedrørende alkoholservering som kabinpersonalet forholder seg til. SAS mener også problemet er minimalt. Med 30 millioner passasjerer i året, er antall problemer knyttet til alkohol svært få.

Men er ikke selv ett problem med alkhol i fly ett for mye?


SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT!

gavekort, tjene penger, spørreundersøkelserDu må gjerne kommentere på denne artikkelen på vår Facebook-side. Dersom du liker å si din mening om livets ulike sider, må du gjerne bli en del av Meningstorget. Vi sender ut spørreundersøkelser der vi ønsker tilbakemelding på produkter og tjenester du bruker i det daglige.

Fordi din mening er viktig, belønner vi deg også for innsatsen. For hver spørreundersøkelse du fullfører tjener du poeng som du senere kan veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer.

Bli med oss i Meningstorget og fullfør våre betalte spørreundersøkelser på nett!« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.