« Tilbake til blogg

SPØRREUNDERSØKELSE: LØNN TIL OG FRA JOBB?

Du sitter der i køen og smyger deg gjennom morra-rushet, nok en gang i daglig kamp med trafikken. Det gjelder å komme fram til første kunde slik at arbeidsdagen kan starte. Men trolig kan du snart smile bredt. Nå skal det lønnes på vei til og fra jobb.

En rykende fersk beslutning fra EU-domstolen tilsier at alle arbeidstakere uten kontor eller annet fast arbeidssted skal ha lønn mens man reiser til og fra jobb. Nærmere sagt konkluderer dommen med at reistid er en del av arbeidstiden.

 

«Arbeidstakerorganisasjonene jubler, mens arbeidsgiverne raser.»


LØNN I DET DU VRIR OM NØKKELEN...

Det finnes svært mange yrker i Norge som dette kan komme til gode. Mange farter rundt på ulike oppdrag og til ulike arbeidssteder uten å sjekke inn fysisk hos arbeidsgiver i det arbeidsdagen starter. Tenk bare på håndverkere, selgere, it-konsulenter, renholdere, helsearbeidere og andre lignende grupper.

Det er også blitt mer populært å kommuniserer med ansatte via smarttelefoner og nettbrett og på den måten gi beskjed om når og hvor ulike oppdrag skal gjennomføres. På den måten vil mange allerede være på vei til første oppdrag i det de setter seg i bilen hjemme. Dermed skal man lønnes i det man vrir om nøkkelen og tar fatt på veien.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT: LØNN TIL OG FRA JOBB?

Nå er det jo slik at lovbestemmelsen først og fremst gjelder dem som ikke har kontor eller fast arbeidssted. Allikevel er det nok ganske mange, som ikke faller inn i denne gruppen av arbeidstakere, som også kunne tenke seg en slik avtale.

Det er jo lov å håpe. Ingenting er som å få lønn på vei til jobb når man kråler seg gjennom morra-trafikken. Meningstorget foretok nylig en spørreundersøkelse på nett der vi spurte våre repspondenter på generelt grunnlag hva de synes om å bli lønnet på vei til og fra jobb.

 

SPØRREUNDERSØKELSER PÅ NETT:

sporreundersokelse, tjen penger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NORSKE EKSPERTER UENIGE

business man, tjene pengerNorske eksperter er allikevel uenige når det gjelder konsekvensene av dommen for norske arbeidstakere. Atle S. Johansen i LOs juridiske avdeling mener dommen kan få stor betydning for mange arbeidere, mens Ove A. Vanebo i advokatfirmaet Kluge på sin side mener dommen neppe vil endre på dagens praksis etter gjeldende norsk rett.

For det første gjalt saken et bestemt spansk firma, Tyco, der arbeidstakerne vanligvis møtte opp på kontoret før de reiste ut på oppdrag. Etter omorganisering ble arbeiderne sendt direkt til kundene og dermed oppstod spørsmålet om arbeidstiden derfor begynte når de satte seg i bilen til jobb.

Arbeiderne har også firmabil og har hele tiden kontakt med sentralkontoret ved reisene, og slik synes det klart at de allerede er til disposisjon for arbeidsgiver i det de legger ut på veien.

Det bør dessuten legges til at domstolen ikke foretok beslutninger om full lønn under reisene til og fra jobb. Det ble først og fremst vedtatt at arbeidstiden starter med reise til jobb, mens størrelse på lønn ikke ble berørt av dommen.

           

TJEN PENGER PÅ BETALTE SPØRREUNDERSØKELSER!

spørreundersøkelser på nettLiker du å svare på spørreundersøkelser? Da bør du bli en del av Meningstorget. Hos oss kan du svare på spørreundersøkelser på laptop, på nettbrett eller på telefon. Vi sender deg spørreundersøkelser via din e-epost og vi belønner deg for innsatsen.

Du tjener poeng for hver spørreundersøkelse du fullfører. Disse poengene kan du veksle om i kontanter via PayPal eller i gavekort fra en rekke kjente merkevarer. Du har hele tiden oversikt over poeng og belønninger på "din-side".

Registrer deg her på siden i dag, og tjen penger ved å delta i våre betalte spørreundersøkelser på nett!

 

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.