« Tilbake til blogg

Tjene penger og oppnå mer med klare MÅL!

Motiverte arbeidere er en viktig nøkkel til suksess. Det å sette mål kan hjelpe de ansatte med å fokusere riktig og dermed fullføre flere arbeidsoppgaver.

Effektivitet er viktig, og da er både retning og kurs for hva som skal gjøres essensielt. Mål er viktig for å kunne tjene penger i et tøft marked. Visste du at:


Bare 3% av voksne har klare, skrevne, spesifikke, målbare, tidsbegrensede mål, og statistikken viser at disse fullfører ti ganger så mye som mennesker som ikke setter mål.


Som leder bør man derfor hjelpe sine ansatte og sine avdelinger med å sette mål. Å bruke tid på dette, er en investering som vil avkaste seg. Slik kan din bedrift bedre lykkes, tjene penger og oppnå mer!

 

HVORDAN SETTE SMARTE MÅL?

mål, tjene pengerUansett om det gjelder mål på arbeidsplassen eller personlige mål i hjemmet, så kan det være lurt å følge de 5 punktene du finner nedenfor. Da kan du få til mer og mer effektivt tjene penger dersom det dreier seg om økonomiske mål.

 

1. Spesifikke mål fokuserer folks oppmerksomhet; mangel på spesifikke mål gjør at de ansattes oppmerksomhet fort kan bli spredt over altfor mange mulige mål.

2. Mål bør være målbare slik at du har håndgripelige bevis på at du har fullført målet

3. Et mål er oppnåelig om det er noe du vet man kan gjennomføre.

4. Det kan være du kan oppnå det fantastiske målet med å kjøre ut 1000 pizzaer, men det vil ikke være særlig relevant dersom du driver et renseri.

5. Uten frister, er det lett å sette mål til siden og la dem dø ut. Ved siden av frister, er det en god ide å sette kortsiktige milepæler på veien som hjelper deg å måle utviklingen.

 

SETTE MÅL: DET KAN DU TJENE PENGER PÅ!

 mål, tjene penger

"Mange feiler i livet, ikke på grunn av manglende evne, intellekt eller mot, men rett og slett fordi de aldri organiserer sin energi rundt et mål"  Elbert Hubbard.

Både i personlig økonomi og i arbeidssammenheng er mål et virkemiddel som vil være avgjørende for hva man oppnår. En god økonomisk plan i hjemmet, både kortsiktig og langsiktig, gir god stabiliet. Og for selskaper er mål et verktøy som er utslagsgivende for innsats, evaluering og innovasjon.

Målsetting kan være forskjellen på suksess og tap. De fleste av oss trenger en horisont å se til, noe å gripe fatt i som gjør at vi beveger oss fremover. Det hjelper lite å bokse ut i løse lufta, vi trenger å vite hva som er vår motstander, hva vi ønsker å oppnå, overvinne eller beseire.

Smarte mål bør være spesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske og tidsbaserte!

Les også: Strategier for å tjene penger i et tøft marked!

Lykke til !!

 

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.