« Tilbake til blogg

UNDERSØKELSER: FRIIDRETT ØKER MEST BLANT UNGE!

Det ble ingen medaljefangst denne gangen heller og det begynner å bli lenge mellom de norske bragdene på friidrettsbanen. VM i Beijing er nettopp over, og selv om resultatene uteble, så er allikvel friidretten i god framgang på hjemmebane.

Det er faktisk sporten som øker aller mest.  Undersøkelser viser at ingen annen idrett har vokst så mye de siste 12 årene blant barn og unge. Tine-staffeten dette året samlet hele 104.000 deltakere, med flere tusen på venteliste. Hva har skjedd?

 

NÅR THORKILDSEN KASTET SPYDET...

løping, friidrett, spørreundesøkelserSkolene er en nøkkelfaktor. Her har friidretten greide å holde stand og man har satset på skolerelaterte tiltak. Med nye haller og god jobbing fra 800 lokallag har sporten begynt å vokse enormt. Men dette er ikke alt.

Vi skal ikke glemme norske helter på 2000-tallet som ble forbilder for mange unge mennesker. Når Thorkildsen kastet spydet var det ikke rent få som satt klistret foran TV-skjermen. Espen O. Sather sier det slik i Dagbladet:

«Om det ikke ble hundrevis av nye spydkastere underveis i gullalderen, ga populariteten en glans fra superstjernen over hele idretten.»

Et annet fenomen er at unge begynner med friidrett fordi det er populært i gjengen. Ja, for det er fort gjort at mange følger trenden. Alle begynte på fotball da jeg selv var ung. Jeg løp veldig bra og var med på et par friidretts-treninger, men det var på fotballen gutta var å finne.

Så hvis trenden er friidrett – så blir rekutteringen god!

 

lengde, hopp, idrettUNDERSØKELSER VISER GOD REKRUTTERING!

Undersøkelser viser at friidrett har økt med 65% blant jenter fra 9-19 år og 56% blant gutter i samme aldersgruppe.

Det gjør at idretten ligger på 6.plass i forhold til hva jenter er engasjert i. Blant jenter kommer fotball, håndball, ski, gymnastikk og ridning først på lista, slik at tross framgangen, så finnes det et vekstpotensial for friidretten blant jenter. For gutta står det bedre til og friidrett er nå bare slått av fotball, håndball og ski.

 

MER ENN 1700 MOSJONSLØP!!

Løping er populært som aldri før. Det kryr av ivrige folk som både ønsker å holde seg i god form og som satser på bestemte mål. Det finnes over 1700 mosjonsløp i Norge og spesielt i byene trekker disse svært mange deltakere.

jogge, trene, løpeDestod flere som løper og destod flere som er opptatt av denne typen idrett, destod flere vil også begynne å løpe og kaste seg på karusellen. «Som far, så sønn» heter det seg i et norskt uttrykk. Den unge generasjonen vil fort følge i fotsporene til dagens generasjoner. Det betyr gode utsikter…

Og hvis du mangler motivasjonen til å komme i gang, så les dette:

«Å løpe er den enkleste og mest effektive treningsformen man kan drive med. Løping er bra for helsen og gir sterkere hjerte, bedre blodsirkulasjon og i tillegg gir det en gunstig belastning på skjellettet som reduserer risikoen for beinskjørhet. Man får luftet tankene og løpingen gir deg overskudd i en ellers så hektisk hverdag.»  Idrettsklinikken.no

 

 

 

« Tilbake til blogg

Registrer deg i dag!

ELLER
Velg kjønn
Jeg har lest, forstått og godtar personvernerklæringen og brukervilkårene. Jeg forstår at jeg for å kunne dra nytte av tjenesten vil få tilsendt e-poster om relevante spørreundersøkelser og medlemskapsoppdateringer.
Jeg tillater innsamling, bruk og deling av mine profildata for deltakelse i markedsundersøkelser. Du kan når som helst melde deg ut.